top of page

Hvordan få godt lys online

Oppdatert: 27. apr. 2021

Når du skal formidle online på f.eks. Zoom, Teams eller opptak via Smarttelefon, er lyssetting viktig for å få et godt resultat.

1. Sørg for å få lys inn i øynene dine

2. Få et mest mulig jevnt lys i ansiktet

3. Bruk gjerne indirekte lys


På bilde # 1 har jeg et ringlys som gir veldig bra effekt. Hvis du ønsker å kjøpe en egen lampe vil jeg anbefale en slik. Den bestilles fra f.eks. Scandinavianphoto.no. Ringlyset tar liten plass og er spesielt flatterende for den som begynner å bli voksen. Tar du opptak med smarttelefon, plasserer du telefonen i sentrum av ringlyset.


Jeg har ringlyset stående fremme permanent. Det kan enkelt justeres både for lysstyrke og fargen på lyset. Det er en stor fordel fordi dagslyset som kommer inn fra vinduer vil variere etter tidspunkt og vær. Det oransje fargefoliet gir litt varmere lys, men er ikke nødvendig. Du kan også myke opp lys ved å henge matpapir foran en lampe - eller bruke en litt farget lyspære i en lampe du har.


På venstre side av skrivebordet hvor det ikke er vindu, vrir jeg skrivebordslampen min slik at lyset blir reflektert i en hvit åpen skapdør. Dette er indirekte lys og gir en fin, jevn effekt for ansiktet. En hvit isoporplate eller hvit kartong gjør samme nytten. Eller du kan kjøpe en stor reflektor f.eks. på japanphoto.no. De er ikke dyre.


På bilde # 2 har Johanna rigget seg til med å bruke 4 lamper hun hadde fra før. 3 av lampene lyser opp den hvite sideveggen og gir indirekte lys.


Årsaken til at vi har satt datamaskinen opp på pakker med printerark, er at kameraet skal komme i øyenhøyde. Ser du rett inn i kamerahullet når du snakker, opplever vi at du har direkte øyekontakt med oss.


--

Tips fra Tor Henry hvis du bruker ekstern skjerm. Da får du ant. også bedre kamera enn det innebygde, f.eks. et slikt: https://www.logitech.com/no-no/products/webcams/c925e-business-webcam.960-001076.html?crid=1690


66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page