top of page

Når flere presenterer sammen & 10 millioner euro i forskningsstipend

Oppdatert: 20. feb.

Hvordan skape god synergi hvis du skal presentere noe sammen med kolleger?

På samme måte som når du står alene for publikum, er det å lytte utrolig viktig. Når dere er flere, må dere både lytt til hverandre og til salen. På samme måte som en regissør velger fokus for oss når vi ser en film, skaper dere som gruppe tilhørernes fokus ved at dere alltid har full oppmerksomhet på den som snakker. Det er dere som zoomer inn det visuelle på publikums vegne. Det er lurt å øve på det sammen. Vis at dere respekterer hverandre, liker hverandre og har det gøy sammen. Tilhørerne må kjenne at dette er et team som vil fungere bra.


Gratulerer med prestisjefylt ERC Synergy Grant til

Unni Olsbye (Universitetet i Oslo)

Vincent Eijsink (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU)

Serena De Beer (Max Planck, Tyskland)

Silvia Bordiga (University of Torino, Italia)


De har nettopp blitt tildelt 10 millioner euro fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Synergy Grant er en av de mest prestisjefylte tildelingene man kan få i Europa. Med hvert sitt forskerteam skal de nå samarbeide i 6 år om CUBE prosjektet som kan bli viktig for samfunnet og for klimaet.


De har forberedt CUBE over lang tid og fikk stipendet på første forsøk. Jeg sender en takk til Ingse Noremsaune som inviterte meg inn til å bidra i siste fase. Det var veldig inspirerende å ta del i dette og det blir spennende å følge med på hva forskerne kan få utrettet sammen.


Tips for å søke stipend

Noremsaune er seksjonssjef ved forskningsseksjonen ved Det matematiske-naturvitenskapelige fakultetet ved UiO hvor hun gir råd og arrangerer prøveintervjuer for finalistene til ERC stipendier. Hun forteller at mange dessverre gir opp etter første forsøk. Hvis man ikke når gjennom i første runde, er det viktig å bruke tilbakemeldingene og jobbe videre med søknaden som må være gjennomarbeidet. Og den må ha noe ekstra, en snert som tenner interessen, sier hun. (Kilde: Forskerforum 7, 2018, side 16 – 19).


Klikk på linker hvis du har lyst å ta en titt på CUBE prosjektet og de andre forskerne som fikk ERCs Synergy Grant
Professor Unni Olsbye, med UiO-66 modellen.

Foto: Gunhild M.Haugnes/UiO

55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page