top of page

REFERANSER

"Jeg vil med begeistring anbefale kurs med Unni Kristin Skagestad!  I en trygg ramme ledet hun gruppen vår gjennom praktiske og utrolig lærerike øvelser. Alt fra effektive pusteøvelser, mentale knep, retoriske grep og mye interessant om retorikkens historie. Hun gjorde oss oppmerksomme på vårt forbedringspotensial og også styrker i vår formidling på en mesterlig måte, og vi hadde mange aha-opplevelser underveis. Dette er noe Skagestad virkelig kan og som er nyttig og verdifullt for alle å lære!"

                                                                                             - Hilde Kanli Galtung, Professor ved Det odontologiske fakultet, UiO

"Unni Kristin Skagestad expertly guided our ERC Synergy team, comprised of four Principal Investigators, ahead of our interview in Brussels. Her advice was invaluable, sharpening our presentation skills and refining our body language, which was instrumental in ensuring we projected the utmost professionalism throughout the interview process. Thanks to her assistance, we presented ourselves effectively and convincingly, which contributed to our success in being awarded the prestigious ERC Synergy grant for our project Synergy-Plague."

                                                                                        - Nils Chr. Stenseth, professor of ecology and evolution at University of Oslo;

                                                                                          corresponding PI for the ERC Synergy project Synergy-Plague

 

"Unni Kristin ga meg noe ingen andre tidligere har gitt meg: et 100% ærlig bilde av hvordan jeg fremstår overfor andre, og dét helt uten å dømme. Denne typen tilbakemelding er, har jeg forstått i etterkant, veldig uvanlig – pga. høflighet fra andre og forsvarsmekanismer i oss – og er derfor veldig verdifull. Hennes evne til å bygge opp den nødvendige, trygge rammen var imponerende. Jeg jobbet med Unni Kristin under forberedelser til ERC-intervju, og hadde veldig stor nytte av det; jeg kan derfor anbefale Unni Kristin på det sterkeste.”

                                                                        — Carl A. Lindstrøm, postdoktor ved Universitetet i Oslo (mottaker av ERC-stipend)

"The training I received from Unni Kristin boosted my confidence, as well as my focus during my ERC interview. I got important insights that improved my own perspective of how to position and express myself during my presentation and follow up discussion, in two sessions only. Priceless. Thank you, Unni Kristin."

- Athanasios Chatzitakis, Forsker ved Senter for Materialvitenskap og Nanoteknologi kjemi, UiO

"I received two sessions of presentation/interview training from Unni Kristin prior to my first ERC StG interview. She greatly improved my way to express myself as well as made me aware of my strengths and weaknesses in my presentation style. I can without hesitation recommend Unni Kristin for this kind of training, it is time very well spent."

 

                                                                             - Andre Laestadius, Associate Professor, Department of Computer Science, OsloMet

"Unni Kristin Skagestads kurs i retorikk og presentasjonsteknikk er en oase. Hun kombinerer historie og teori om retorikk med konkret veiledning og trening i presentasjonsteknikk på en interessant og utfordrende måte. Unni Kristin er pedagogisk og engasjert, og hun får deltakerne i gruppen til å bidra konstruktivt til hverandres utvikling. Kurset var inspirerende og ga meg verktøy og innsikt til å forbedre presentasjon og uttrykk, og det har vært nyttig for meg også utenfor de formelle forskningspresentasjonene. Kurset kan varmt anbefales, og er veldig nyttig også for den som allerede har erfaring med presentasjon."

                                                                                                                          - Inger Berg Ørstavik, Professor ved Institutt for privatrett, UiO

"Unni Kristin er en pedagogisk begavelse, gjør underverker med alle hun jobber med og har et magisk blikk for hvor og hvordan man finner den beste utgaven av seg selv. Anbefales på det aller varmeste."

-Kjell Terje Ringdal, Ass. professor i retorikk ved Markedshøyskolen i Oslo


"Unni Kristin har evnen til få frem den enkeltes styrke og tar tak i de utfordringer den enkelte har. Å jobbe på denne måten skapte på kort tid varig endring av grunnleggende mønstre, og treningen har hatt stor effekt i arbeidshverdagen."

                                                                                                                                                  - Ole Sunnset, Konsernsjef, Ringerikes-Kraft

"Som historiker er jeg vant til å analysere fortidens kvinner og menn, på dette kurset fikk Unni Kristin meg til å skrive dialoger og spille dem. Det var både morsomt og litt skummelt, men mest morsomt selvsagt. Uansett hva som er dine behov og ønsker, Unni Kristin har fått meg til å tenke langt utover 'boksen' i formidling av fagstoff. Kurset var et deilig pusterom i en hektisk hverdag, med inspirerende og nyttig påfyll. Du får tips og øvelser med på kjøpet, du blir bedre kjent med deg selv og andre - og har det for det meste bare morsomt. Derfor anbefaler jeg Unni Kristins kurs på det varmeste."

                                                                                             - Eirinn Larsen, Professor i Historie, UiO

"Unni Kristin lærte meg å samordne pust, kropp og stemme slik at tilhørerne virkelig lytter og slik at jeg fremstår med større trygghet og troverdighet. Hun hjalp meg blant annet til å by på mer av meg selv, uttrykke min egenart og å være mer lyttende. Alt har jeg bruk for hele tiden i min jobbhverdag som kommunikasjonsleder, og jeg kan på det varmeste anbefale Unni Kristins kunnskaper til deg som gjerne vil fremstå med mer overbevisning. I tillegg er hun selv en lyttende og interessert person som det er svært lett å få tillit til. Unni Kristin leverer!"

                                                                                                - Sverre Simen Hov, Seksjonsleder, seksjon for kommunikasjon, Lederne

"Jeg har hatt god nytte av Unni Kristin Skagestad sine kurs. Skagestad er dessuten en engasjerende kursholder og inspirerende veileder."

                          - Anne Birgitta Nilsen, Professor i lærerutdanning og internasjonale studier, OsloMet 

"På presentasjonsteknikk kurs med Unni Kristin Skagestad ble vi utfordret langt utover komfortsonen vår. Det var til tider vondt når det sto på – men ekstremt godt i ettertid og har vært et av de mest lærerike og anvendelige kursene jeg har deltatt på. Unni Kristin Skagestad er en person med bred erfaring og kompetanse og satte seg raskt inn i gruppens behov og tilpasset opplegget ut fra dette. Unni Kristin så den enkelte i gruppen og deres mulighetsrom, slik at treningen og veiledning ble personlig og konstruktiv og ikke på et gruppenivå. Slik fikk hver enkelt tilfredsstilt sine behov, selv om gruppedynamikken hele tiden ble ivaretatt. Hun anbefales på det varmeste."

​- Elisabeth Lo, HR ansvarlig i MediaCom

"Unni Kristin Skagestad gjorde individuelle analyser og pekte på kvaliteter og utfordringer hos hver enkelt i en hyggelig men dynamisk gruppeprosess. Hun satte slik ulike typer mennesker i samspill så det ble en svært levende og minnerik læring. Vi utforsket iboende ressurser innen kommunikasjon som vi ikke tenkte over at vi hadde; stemmebruk, ansiktsmimikk og henvendelsesformer. Vi brukte og observerte teknikker som var litt utenfor komfortsonen, men det åpnet nye dører. Metodene jeg utviklet ble gjennom kursets opplegg tilpasset min personlighet, så det har vært naturlig å ta det i bruk i ettertid. Jeg er svært fornøyd og takknemlig for å ha fått ny innsikt i både enkle og mer komplekse teknikker i kommunikasjon."  

 

- Arild Berg, Professor, Teknologi, kunsthåndverk og kunst, OsloMet - storbyuniversitetet

"Jag hade den stora förmånen att få gå en 2-dagars kurs i retorik för Unni Kristin Skagestad. Denna kursen bjöd på många positiva överraskningar. Den var väldigt praktiskt inriktad med ett begränsat antal deltagare och vi fick alla jobba med egna korta presentationer. Unni Kristin har en unik förmåga att skapa ett positivt klimat med massor av positiv feed-back. Vi i gruppen kände oss både duktiga och bekväma tack vare denna stämning. Att stå upp och tala fritt utan manus eller power-point till sin hjälp kan vara stressande även för den mest inbitna föreläsare när man ska få kollegial feed-back. Efterhand som kursen led så blev gruppen dock alltmer avslappnad och man kunde då mycket lättare fokusera på att ta till sig de utvecklande kommentarer som Unni Kristin och gruppen gav. Jag lärde mig mer retorik än på någon annan kurs jag gått och Unni Kristin tog verkligen fram det bästa hos oss. I eftertid har kursen gitt min pedagogiska förmåga et stort lyft. Jag føler mig mera säker i min roll som lærare och det har smittat av seg i mina förelesningar.  Jag kan varmt rekommendera denna kursen för både erfarna lärare och för dom som är i början av sin karriär. 

 

                                                                            -  Lars Peter Sand, Professor ved Institutt for oralbiologi, UiO

"Unni Kristin Skagestad skaper et så trygt læringsmiljø at det blir nesten ikke skummelt å blottlegge sine svakheter og engstelser knyttet til muntlig presentasjon. Hun har et svært skarpt øye for den enkeltes styrker og utfordringer og gir seg ikke før hun har funnet måter vi alle kan forbedre oss. Kurset hennes i presentasjonsteknikk og retorikk har vært til stor nytte, glede og ikke minst inspirasjon til å arbeide videre!"   

                                                                       - Cicilie Fagerlid, Postdoktor, Samfunnsvitenskap, OsloMet - storbyuniversitetet

bottom of page