top of page

Hva identifiserer du deg med?

Til daglig?

Og spesielt når du skal holde en presentasjon?


I en studie ved Harvard University delte de 46 kvinnelige amerikanske studenter av asiatisk opprinnelse opp i tre grupper. Før studentene skulle ta en kvantitativ matteprøve, ble de bedt om å fylle ut et spørreskjema.


Den første gruppen skulle fylle ut et spørreskjema om sin etnisitet, den andre gruppen om kjønn og kontrollgruppen fikk meningsløse spørsmål.


Studentene som besvarte spørsmål om sin etniske bakgrunn, fikk 11 % bedre resultat enn de som besvarte spørsmål om kjønn. Studien besto kun av 46 kvinner, men tankevekkende likevel.


Kanskje gjorde vi denne øvelsen da jeg jobbet med deg?

Når du øver deg på å holde en presentasjon - ta deg tid til å hente frem et minne fra en gang i livet (gjerne i karrieren) da du virkelig lyktes. Gjenoppleve minnet med flest mulig sanser; hva ser du, hører du noe? Er det noen andre der, lukter, noe du kan ta på? Kjenn på følelsen. Si et par setninger og legg merke til hvordan dette påvirker stemmen din, hvordan du puster, står og går etc.


Rett før du skal snakke for en forsamling - prøv å gjenoppleve et slikt godt minne på nytt . En "peak experience" avler flere.25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page